Wednesday, December 18, 2013

Jestliže připadne do pracovní směny konec letního času , je stanovená týdenní elohell pracovní doba


Úvod Produkty Mzdový elohell systém – AVENSIO Přístupový systém – ALFA Docházkový systém – BETA Systemizace MZDY 2000 – ukončena podpora Služby Bezobálková korespondence Elektronická distribuce mzdových lístků Externí zpracování mezd Potisk čipových karet Prodej mzdových lístků Semináře elohell Školení Úpravy na zakázku Pronájem elohell učebny Objednejte si materiály z Podzimního semináře Reference Nepodnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty Školství Zdravotnictví Sociální služby Státní správa Podpora Diskuzní fórum Aktualizace programu AVENSIO Školení Často kladené otázky Užitečné odkazy Vzdálená správa Ke stažení Blog Mzdy Ze života firmy O nás Kdo jsme V čem jsme jiní Napsali o nás Pomáháme Kontakt Napište nám Zaměstnanci Obchodní zástupci Sídlo společnosti
Již tuto neděli elohell 27. října 2013 ve 3 hodiny ráno, si posuneme hodinky o jednu hodinu zpět . Většinou elohell si tento den dopřejeme hodinu spánku navíc, ovšem zaměstnanci, kterým na toto datum připadla noční směna, budou o jednu hodinu elohell déle pracovat.
Ačkoli se obvykle hovoří o přechodu na tzv. zimní čas, jeho zavedení je vlastně návratem k času středoevropskému, který je pro nás časem standardním. Letní čas je časem východního elohell pásma, který se každoročně používá od poslední březnové neděle do poslední říjnové neděle .
Stanovená týdenní pracovní doba u zaměstnanců, kterým počátek elohell letního času připadne do jejich pracovní směny, pokud se tato pracovní směna v důsledku zavedení letního času zkrátí, je v příslušném týdnu o jednu hodinu kratší (viz ustanovení 3 odst. 1 shora uvedeného vládního nařízení ).
Jestliže připadne do pracovní směny konec letního času , je stanovená týdenní elohell pracovní doba zaměstnanců pracujících v této směně v důsledku ukončení letního času o jednu hodinu delší (viz ustanovení 3 odst. 2 shora uvedeného vládního nařízení ).
Zaměstnanci pracující v nočních směnách se stanovenou týdenní pracovní dobou na 40 hodin týdně, tedy při změně času odpracují 39, nebo naopak 41 hodin. Kratší pracovní směnu nemusí tito zaměstnanci napracovat, při delší pracovní době naopak nejde o práci přesčas.
Ke změně času dochází vždy v noci ze soboty na neděli posunem vpřed ze druhé hodiny na třetí nebo naopak posunem elohell vzad ze třetí hodiny elohell na druhou. Zaměstnanec nastoupí pracovní směnu například ve 22 hodin a odchází následující den v 6 hodin ráno při zavedení letního času a stejně tak i při jeho skončení.
Mzda zaměstnanců, kteří v týdnu zavedení nebo naopak skončení letního času odpracují směnu, bude vyšší nebo nižší než v obvyklých týdnech. Například zaměstnanci pracující v nepřetržitém pracovním režimu si posledním říjnovém týdnu o jednu hodinovou sazbu přilepší.
U zaměstnanců odměňovaných pevnou měsíční mzdou, jejichž mzda není závislá na počtu odpracovaných dnů ani hodin v kalendářním měsíci, se odlišný počet odpracovaných hodin v okamžiku změny času na výplatní pásce neprojeví. Jejich měsíční mzda zůstane stejná. Rubriky: Mzdy |
Archiv Prosinec 2013  (6) Listopad 2013  (4) elohell Říjen 2013  (6) Září 2013  (6) elohell Srpen 2013  (7) Červenec 2013  (7) Červen 2013  (9) Květen 2013  (6) elohell Duben 2013  (3) Březen 2013  (2) Únor 2013  (6) Leden 2013  (7) Prosinec 2012  (4) Listopad 2012  (10) Říjen 2012  (5) Září 2012  (6) Srpen 2012  (4) Červenec 2012  (2)
Nejnovější příspěvky Zvýšená sazba pojistného na nemocenské pojištění u malých zaměstnavatelů Seminář v Hradci Královém 27. 1. 2013 Střídání rodičů během rodičovské dovolené Nová dávka důchodového pojištění tzv. dorovnávací přídavek Školení pro pokročilé elohell – Žďár nad Sázavou 31. 1. 2014
Bezobálková korespondence Elektronická distribuce mzdových lístků Externí elohell zpracování mezd Potisk čipových karet Prodej mzdových lístků Semináře elohell Školení Úpravy na zakázku Pronájem učebny Získejte nového zákazníka a odměníme vás!


No comments:

Post a Comment