Thursday, March 6, 2014

Ο Λι Γιουάν (Li Yuan), ο αυτοκράτορας της δυναστείας Τανγκ, έδωσε εντολή στο γιο του Λισιμίν (Li Shi

Οι δεκατρείς μάχιμοι business for sale μοναχοί | filistor.net
ΑΡΧΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προϊστορία Αρχαία Ιστορία Μεσαίωνας Αναγέννηση Νεότερη Ελληνική business for sale Ιστορία Νεότερη Πάγκ. Ιστορία ΠΕΡΙΟΧΗ Ελλάδα Ευρώπη Ασία Μεσοποταμία Άπω Ανατολή Αφρική ΤΕΧΝΗ Ζωγραφική Θέατρο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Αρχαιότητα Αρχαία Αίγυπτος Νεότερη business for sale Ελληνική Ιστορία
Κατά το 19ο έτος της βασιλείας του Γιουάν Χουνγκ (Yuan Hong) της δυναστείας Γουέι (Wei) το 495 μ.Χ., ο αυτοκράτορας, θέσπισε ένα διάταγμα για την ίδρυση ενός ναού ως βουδιστικό κέντρο μελέτης, για τον άγνωστο μεγάλο βουδιστή μοναχό της δύσης, με το ινδικό όνομα Μπόντα (Bhodha), ή αλλιώς Μπούρντα (Bhurdha) ή στην κινεζική Μπάτουο.
Ο ναός χτίστηκε στην κορυφή του όρους Σουνγκ (Song Shan), στους βόρειους λόφους της κορυφής Γουρού (Wuru) του βουνού Σάο Σι (Shao Shi), βορειοδυτικά της πόλης Ντενγκ Φενγκ (Deng Feng) στην επαρχία Χονάν (He Nan). Τρία έτη εργασίας, ημέρα και νύχτα, χρειάσθηκαν για το χτίσιμο του ναού. Άνοιξε επίσημα στις 23 Μάιου του 495 μ.Χ. και ονομάστηκε Σαολίν Σι, Ο ναός του νεαρού δάσους . Το Σουνγκ είναι ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας, διαιρούμενο στα Σάο Σι και Τάι Σι (Tai Shi). Ο ναός βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα τους, στους πρόποδες του Σάο Σι, χτισμένος πάνω στα ερείπια ενός καμένου δάσους. Κατά την εποχή που χτιζόταν, οι κηπουροί του αυτοκράτορα business for sale φύτευαν νέα δέντρα και από αυτά πήρε το όνομά του.
Ο Μπάτουο του οποίου το όνομα σημαίνει Το άτομο με τη συνείδηση , ήταν ο ιδρυτής του ναού Σαολίν, ο πρώτος πατριάρχης του μοναστηριού και μεταφραστής των βουδιστικών εγγράφων από τα σανσκριτικά στα κλασσικά business for sale κινέζικα. Ήταν αυτός που πρωτοστατούσε στις τελετές και όριζε νέους μοναχούς κάτι που είναι ένα ιστορικό γεγονός καταγεγραμμένο παλαιότερο βιβλίο του νομού Ντενγκ Φενγκ.
Στο ναό Σαολίν ο Μπάτουο κήρυξε το Σιάο Σινγκ (Xiao Xing), βουδισμό του μικρού οχήματος Θερεβάντα, το οποίο ήταν ένα πρόωρο τμήμα του ινδικού βουδισμού που υποστήριζε τον μοναχισμό και την απομόνωση. Αυτή η στενή περιοριστική μορφή Βουδισμού, είχε πάρα πολλούς κανόνες (250 για τους άνδρες 500 για τις γυναίκες) και ήταν μη πρακτική για τους περισσότερους ανθρώπους, ακόμα και για τους μοναχούς. Κατά συνέπεια business for sale ο Μπάτουο είχε λίγους αποστόλους. Υπήρξαν αρκετοί προσκυνητές, οι οποίοι έρχονταν ακόμα και από πολύ μακριά, για την αφοσιωμένη αναζήτηση του Βουδισμού. Από αυτούς business for sale οι Χουί Κουάνγκ και Σενγκ Τσόου ήταν μεταξύ των καλύτερων αποστόλων του Μπάτουο. Οι δύο αυτοί ξεχωριστοί και φημισμένοι μοναχοί του ευλαβή Μπάτουο, ήταν πρώην στρατηγοί και οι πρώτοι που φέρανε τις πολεμικές τέχνες στο ναό. Σύμφωνα με έναν θρύλο, ο μοναχός Χουί Κουάνγκ μπορούσε να λακτίσει 500 φορές κατά την διάρκεια της πορείας ενός βέλους και ο μοναχός Τσόου είχε χωρίσει με την ράβδο του, δύο τίγρεις business for sale που μάχονταν μεταξύ τους και τις έδιωξε μακριά. Οι δύο μοναχοί αυτοί καθιέρωσαν τις πολεμικές τέχνες στο ναό και έτσι γεννήθηκε η παράδοση των πολεμιστών μοναχών Σαολίν.
Στο τέλος της δυναστείας Σούι και στην αρχή της δυναστείας Τανγκ, ένας στρατηγός των Σούι, ο Γανγκ Σι Τσουνγκ (Wang Si Chong) κυρίευσε την επαρχία Χονάν και έγινε αυτοκράτορας. Ονόμασε τη δυναστεία του Τσανγκ business for sale (Zheng) και διόρισε τον ανιψιό του Γανγκ Ρέζά (Wang Renzhe) ανώτερο στρατηγό, business for sale ο οποίος χρησιμοποιούσε τους στρατιώτες του για να μαζεύει φόρους και να λεηλατεί.
Ο Λι Γιουάν (Li Yuan), ο αυτοκράτορας της δυναστείας Τανγκ, έδωσε εντολή στο γιο του Λισιμίν (Li Shi Min) να συμμορφώσει τον Γανγκ Σι Τσουνγκ. Ο τελευταίος έχτισε ένα φρούριο σε μια θέση έξω από το χωριό Μπάιγκού (Baigu), το Οχυρό κοιλάδας των κυπαρισσιών , με το οποίο θέλησε να σταματήσει business for sale το στρατό του Λισιμίν. Στην αρχική μάχη η οποία διήρκεσε πολλές μέρες, ο στρατός των Τανγκ ηττήθηκε και ο Λισιμίν αιχμαλωτίστηκε. Το ηθικό όλων είχε πέσει και η έκβαση του πολέμου θα ήταν εντελώς διαφορετική, εάν ένας αξιωματικός των Τανγκ πρώην σπουδαστής του ναού Σαολίν, δεν έστελνε μήνυμα στο ναό ικετεύοντας για βοήθεια.
Εκείνη την περίοδο υπήρχαν μόνο 13 μάχιμοι οπλισμένοι business for sale μοναχοί, τοποθετημένοι στο χωριό Μπάιγκού, οι Τσου Τσάο (Zhi Cao), Χούι Γιανγκ (Hui Yang), Ταν Τσουνγκ (Tan Zong), Που Χούι(Pu Hui), Μινγκ Σουνγκ (Ming Song), Λινγκ Σχιά (Ling Xian), Που Σανγκ (Pu Sheng), Τζου Σόου (Zhi Shou), Τάο Κουάνγκ (Dao Guang), Τζου Σινγκ (Zhi Xing), Τάο Μα (Dao Man), Τζου Φανγκ (Zhi Feng), με επικεφαλής τον Σαν Χου (Shan Hu).
Στις 23 Μαΐου το 621 μ.Χ. οι μοναχοί με μόνο όπλο τα κοντάρια τους έστησαν ενέδρα στο στρατό του Τσανγκ business for sale και αιχμαλώτισαν τον Γανγκ Ρέζά, σώζοντας έτσι τον Λισιμίν business for sale τον οποίον φυγάδευσαν μέσα από τα ιερά χώματα του Ταλίν (Τalin), του χώρου που υπήρχαν τα μνήματα των δασκάλων. Μαθαίνοντας το γεγονός ο Γανγκ Σι Τσουνγκ έκανε επίθεση στο ναό Σαολίν θέλοντας να τιμωρήσει τους μοναχούς για την πράξη τους και την ανυπακοή τους. Ο αρχιερέας του ναού θανατώθηκε και μέρος του μοναστηριού καταστράφηκε. Όμως τότε ο Λισιμίν, business for sale στις 4 Ιουνίου του 621 μ.Χ., έκανε αμέσως επίθεση στο ανοχύρωτο αρχηγείο του Γανγκ Σι Τσουνγκ και κέρδισε τον πόλεμο. Παράλληλα, οι 13 μοναχοί κατάφεραν να σώσουν το μονασ

No comments:

Post a Comment