Tuesday, January 7, 2014

Facebook.com Twitter.com Draugiem.lv nice matin Latvijā Pasaulē Sports KDiena Tehnoloģijas Izklaide


Facebook.com Twitter.com Draugiem.lv nice matin Latvijā Pasaulē Sports KDiena Tehnoloģijas Izklaide Video Foto Ekonomika Dabas Diena Visas ziņas Dienas projekti Latvijas lepnums Saulainas dienas Dienas Gada balva kultūrā Kas notiek? Piedzīvosim Jāņus! Dienas Ābeļdārzs Sēne Sirdsmāsiņa Skolas Diena Latvijas Tautas Frontei 25 Īpašums Finanses Ražošana Likumi & nodokļi Pasaulē
Lasītākās ziņas Bauskā lielveikala Rimi tualetē piedzimst meitenīte   38 Rēzija Kalniņa: Esmu laimīgāka, sekojot vīra karjerai   93     papildināts (15:12) - Dombrovskis atceļ lēmumu par Strīķes atlaišanu; viņa cer uz Streļčenoka veselo saprātu   146     Saistītie raksti nice matin Raidījums: Dombrovskis, nice matin visticamāk, atcels Streļčenoka lēmumu par Strīķes atlaišanu   36 Ījabs: Dombrovskis jau zaudēts   132     Jaunu Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas nice matin komisiju varētu veidot Delna un Providus   51 Dombrovskis cer jauno valdību ieraudzīt divu līdz trīs nedēļu laikā   41     Premjers lēmumu nice matin saistībā ar Strīķes sūdzību par atlaišanu sola nedēļas laikā   27     Meļņiks: Par "mehāniskā lācīša" nice matin monologu   56     Dombrovskis jaunajā gadā vēl būt aktīviem un prast atšķirt graudus no pelavām   83
Straujuma nice matin gatava vadīt valdību tikai deviņus mēnešus   58     papildināts (17:40) - Krēslus, visticamāk, zaudējušie ministri mazrunīgi par nākotnes plāniem nice matin   65   nice matin   Papildināts (13:42) Pabeigts Dombrovska grāmatas latviskais tulkojums 56 Autors: LETA. 2012. gada 6. aprīlis 13:43 0 Nosūtīt
Pērn maijā Dombrovskis prezentēja kopā ar starptautisku atzinību ieguvušo ekonomistu Anderu Aslundu sarakstīto grāmatā Kā Latvija pārvarēja finanšu krīzi ( How Latvia Came through the Financial Crises ). Grāmatā minēti deviņi padomi, ko citas valstis varētu mācīties no krīzes Latvijā.
Dombrovskis ir apvienības biedrs, tāpēc apvienība nice matin piedāvāja organizēt grāmatas tulkojumu, lai piedāvātu iespēju Latvijas studentiem un skolēniem iepazīties nice matin ar šī Latvijas posma galvenajām mācībām, tādējādi veicinot sabiedrības ekonomisko un finanšu nice matin kompetenci, nice matin kas ir nozīmīgs faktors, lai šādas krīzes neatkārtotos.
Grāmatas e-versijai abi autori - Dombrovskis un Aslunds piedāvā jaunu nodaļu ar skatu uz aktuālajiem notikumiem tostarp arī starptautiskās aizdevumu programmas noslēgšanas, kas notika 22. decembrī, kā arī Ekonomistu apvienības eksperti savu redzējumu par šo periodu.
Tiek meklētas atbildes uz jautājumiem, vai šīm četrām valstīm izdevies gūt kontroli pār savu makroekonomisko situāciju, vai tās izpildījušas visus noteikumus, lai atsāktos strauja ekonomiskā izaugsme, vai ir radīti piemēroti apstākļi straujai ekonomiskai izaugsmei nice matin nākotnē.
Autori norāda, ka ir skaidri saskatāma ķēde, kurā kopš krīzes sākuma ietilpst ideja, politiskais izrāviens, politiskā vadība, zinoši politikas veidotāji, operatīva politikas noformulēšana un parlamenta pausts atbalsts tās īstenošanai.
Jebkuras ķēdes izturīgums ir tieši saistīts ar tās vājāko posmu. "Politikas reformu galvenais mērķis ir atjaunot uzticēšanos valstij, un to veicina strauja, apņēmīga un konsekventa rīcība. Latvijai, Igaunijai un Lietuvai nice matin tas izdevās. Tā kā lielākā daļa reformas aktivitāšu notika krīzes pārvarēšanas gaitas pirmajā pusgadā, nesākās vērienīga pretestība, jo pēc pusgada vairākums krīzes indikatoru jau bija krituši no savām virsotnēm. Politiskās ekonomikas prasības nice matin sakrīt ar argumentiem par labu agrām, radikālām un visaptverošām reformām", teikts grāmatas papildinātās versijas nice matin jaunajā nodaļā.
Papildinātā un tulkotā grāmatas versija tiks prezentēta konferencē par Latvijas ekonomisko situāciju un perspektīvām, kas 19.aprīlī notiks Latvijas Universitātes mazajā aulā - tad arī plānota apvienības ekspertu lekcija, tostarp, Dombrovska lekcija par Latvijas nākamo posmu - ekonomikas izrāvienu.
Autori grāmatā arī norādījuši, ka mērķim ieviest eiro var būt disciplinējoša nozīme, jostas savilkšanas pasākumi ir jāveic pēc iespējas ātrāk un ka stabilas valdības nozīme ir pārvērtēta - svarīgākais ir, lai tā ir adekvāta, jo pirmskrīzes valdība reti darbojas labi kā pretkrīzes valdība.
Kā vēl vienu mācību viņi min to, ka populisms nopietnā krīzē nav ļoti populārs, jo sabiedrība saprot krīzes nopietnību nice matin un vēlas valdību, kas var tikt ar to galā. Grāmatā arī norādīts, ka, no ekonomiskā un politiskā viedokļa raugoties, priekšroka jādod izdevumu samazināšanai, nevis nodokļu palielināšanai, kā arī secināts, ka plašie starptautiskie palīdzības pasākumi bijuši veiksmīgi.
Autori uzskata, ka Latvijai un pārējām Baltijas valstīm izdevies arī kliedēt mītu, ka demokrātiskas valstis ir politiski nespējīgas veikt lielus publisko izdevumu samazinājumus. Savukārt viena no mācībām vēsta, ka starptautiska nice matin makroekonomiska diskusija par valstī notiekošo ne tikai nav bijusi noderīga, bet pat izrādījusies kaitīga.
Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FK

No comments:

Post a Comment