Monday, January 6, 2014

Senteevs.lv balsta Wordpress . Dizains no Free WordPress pennswoods Themes ar nelielām korekcijām no

bbPress tulkojums latviešu valodā | Senteevs.lv
Visi raksti šajā vietnē ir mans intelektuālais īpašums, līdz ar to - subjektīvi. Tie neatspoguļo pennswoods citu personu un manas darba vietas viedokli. Neuzņemos absolūti nekādu atbildību par Jūsu emocijām un no tām izrietošajām sekām, kas var rasties lasot manu viedokli. Raksti pirms publicēšanas netiek pārlasīti, lai saglabātu sāpīgo autentiskumu. Atsauces uz visiem tekstiem obligātas.
Pirms dažām dienām nācās uzstādīt nelielu forumu un to sajūgt kopā ar WordPress. Pārskatīju daudzus forumu spraudņus, taču visi likās vai nu pārāk sarežģīti vai arī vienkārši nekam nederīgi. Apstājos pie bbPress , kas ir WordPress ražotāju pennswoods veidots (pārbaudītas vērtības) foruma dzinis. Ātrs, viegls (diska apjoma ziņā) un viegli pennswoods saprotams. Bija tikai viena problēma – trūka latviešu pennswoods valodas atbalsts.
Ir visāda veida personāži: tādi, kas, ja neiegūst vajadzīgo rezultātu pennswoods – atmet ar roku; un tādi, kas, ja rezultāta nav – to radīs saviem spēkiem. Neliegšu, ka pietiekoši bieži esmu izvēlējies pirmo ceļu, taču šoreiz nolēmu iespert sev pa pēcpusi un izdarīt kaut ko lietderīgu. Rezultātā – iztulkoju bbPress latviešu mēlē.
Es neesmu profesionāls tulks vai kas tamlīdzīgs, bet gan, kā liela daļa šādu “komjūnitī” pennswoods cilvēku, vienkāršs entuziasts. Tulkojumā centos pieturēties pie WordPress tulkojuma frazeoloģijas, lai tiem, kas ikdienā strādā ar WordPress, uzreiz būtu skaidrs par ko iet runa. Specifiski pennswoods vārdi, kas attiecināmi tikai uz pašu bbPress, tika tulkoti pēc manas labākās saprašanas, respektīvi, aplūkoju tos foruma angliskajā kontekstā un centos izdomāt pēc iespējas skaidrāku latviešu valodas alternatīvu.
Arhīvā iekļautie faili jāekstraktē bbPress pamatdirektorijas mapē “ my-languages “. Ja šāda mape neeksistē – pennswoods izveidojam. Papildus, nepieciešams rediģēt bb-config.php failu un tajā kā mainīgā BB_LANG vērtību norādīt “ lv “. Tas arī viss.
P.S. pennswoods Diemžēl instalācija pagaidām pennswoods būs jāpiecieš angļu valodā. Iespējams, līdz ar nākamo versiju būs iespējams arī tai piesaistīt lokalizāciju, jo visi nepieciešamie string i jau ir iztulkoti. Līdzīgi raksti: Daudzvalodīgs WordPress Kā nevajag upgreidoties jeb Boot.lv foruma hronikas WordPress 2.6 [Atjaunots]
http://wordpress.org/support/forum/2
milzīgs paldies! alus no manis
Senteevs.lv balsta Wordpress . Dizains no Free WordPress pennswoods Themes ar nelielām korekcijām no manas puses.

No comments:

Post a Comment