Wednesday, January 8, 2014

Zirgam.lv

Tulkojums video: kā redz zirgs?
Jaunumi Latvijā Sports 2dehands Zirgam iesaka Reportāžas Eksperti atbild Žurnālraksti 2dehands Lasītava Noderīgi Saites Zirgu veterinārārsti Normatīvie akti Apdrošināšana Izglītība Veikals Baileys Alltech Lifeforce NAF Böckmann Safety-System
Ikdienas saskarsmē ar zirgu, noteikti jāņem vērā, ka ir vietas, kur zirgs jūs un citus objektus neredzēs: viena no tām ir taisni priekšā. Lai zirgs redzētu, 2dehands kas atrodas tam priekšā, tas nolieks galvu uz leju. Otra vieta ir tieši zirgam aizmugurē arī tur tas jūs neredzēs.
Izrādās, ka, lai nofokusētu skatienu uz vēlamo objektu vai virzienu, zirgi galvu paceļ augstāk vai zemāk. Īpaši svarīgi šo īpašību ņemt vērā ir konkūristiem vēlams zirga galvu pārāk neiegrožot, īpaši dažus tempus pirms šķēršļa, 2dehands lai zirgs labāk varētu nofokusēt, kur tas dodas un kā šķērslis pārvarams.
Šis ir viens no sarežģītākajiem jautājumiem. Ir veikti daudzi pētījumi, bet tā arī līdz galam nav noskaidrots, kā zirgi redz. Daži uzskata, ka tie redz to pašu ko cilvēki, bet citi ka nedaudz mazāk krāsu. Reti kurš pētnieks apgalvo, ka zirgi redz tikai melnbalti.
Zirga acīm ir viena īpatnība, kas būtiska, kad to vediet treilerī tā acis ļoti lēni pielāgojas tumsai. Tāpēc zirgu nesteidziniet. Ja iespējams 2dehands atveriet visus logus un durvis, lai treilerī būtu pēc iespējas gaišāks. Toties, kad tie ir pieraduši pie tumsas tie redz daudz labāk par cilvēku.
Ja iespējams, apskatiet sava zirga acis katru dienu. Tām jābūt dzidrām, plakstiņi nedrīkst būt piepampuši, acs duļķaina. Baltumam apkārt acij jābūt baltam. Sasārtums nav pieļaujams. Skropstām jāatrodas horizontāli pārbaudiet 2dehands vai kāda neduras acī un to netraumē. Ja pamaniet kādu problēmu, nekavējoties sazinieties ar savu veterinārārstu! 2dehands
Ieva Aleksandrova-Eklone Varbūt kādam ir padoms, kā aizsegt zirgam aci no gaismas traumas gadījumā (aci ir skatījis vetārsts, tā tiek ārstēta). Mēģināju no trikotāžas pagatavot kaut ko līdzīgu maskai, kas stiprinās pie apaušiem, 2dehands bet tā uz acs "uzsēžas", 2dehands traucē, zirgs to kasa nost. Mušu maska savukārt gaismu laiž cauri.. 2dehands Pateicos jau iepriekš par padomiem!
Zirgam.lv » Ieva Aleksandrova-Eklone Vai izmantot pajūgu braukšanai paredzētos iemauktus ar klapēm sānos, bet sarežģītāk 2dehands varētu būt tos kaut kur piestiprināt (pie apaušiem?) un kaut ko tur ķibināt 2dehands pāri, lai pasargātu aci no gaismas.
E-pasts (netiks publicēts) (obligāts) 2dehands
janvāris 11. janvāris, 2014 Latvijas Jātnieku federācijas biedru sapulce 18. janvāris, 2014 Sacensības pajūgu braukšanā „Ziema 2014” februāris 16. februāris, 2014 Sacensības pajūgu braukšanā „Ziema 2014” marts 29. marts, 2014 Sacensības pajūgu braukšanā „Ziema 2014” Notikumu kalendārs 2dehands »
Pērku reitterapijas jostu 17.12.2013, 06:31 no: Irbe Lido


No comments:

Post a Comment